Biografie

profielfoto

 

 

 

 

 

 

EXPOSITIE OPENING ZATERDAG 1 AUGUSTUS 2015 IN HET SUDERGEMAAL NIJBEETS

meer info zie www.damshus.nl

 

EXPOSITIE MATERCLASS 27 MEI T/M 27 JUNI 2015 IN GALERIE DOET LEEUWARDEN

 

 

EXPOSITIE GEOPEND

Zaterdag 23 november 2014 van 16.00 – 18.00 uur bent u van harte welkom om de expositie te komen bekijken.

 

Persbericht Groot Sneek - Expositie Annemarie IJssels Bij Sis it Mar

Sneek – Sis it mar aan het Kleinzand in Sneek is een andere weg ingeslagen. De woonwinkel is omgetoverd tot expositieruimte, ruimte voor cursussen en workshops, voor thema avonden, creatief café, enz. En dat alles zeer laagdrempelig en niet-commercieel.  In oktober start een nieuwe expositie van Annemarie IJssels uit Sneek bij Sis it mar. De expositie vindt plaats van oktober t/m december. (meer info www.sisitmar.nl )

Over Annemarie IJssels Annemarie is geboren (1956) en getogen in Sneek. Als kind zaten Annemarie en haar zus Esther altijd te tekenen. Zo’n twintig jaar geleden is zij begonnen te schilderen. “Daarvoor moest ik het tekenen afleren”, aldus Annemarie IJssels. In de periode (12 jaar) dat zij verbonden was aan de werkplaats schilderen in het Toanhûs in Joure, onder toeziende leiding van Hans Noordermeer, heeft zij haar eigen stijl ontwikkeld.  In hoofdzaak figuratief, menselijke figuren maar ook landschappen. 

Ik vind een schilderij spannend wanneer dit voor de beschouwer ook ruimte biedt voor eigen fantasie. Ik werk vooral met acrylverf op paneel,  soms met onderschildering en in een warm kleurgebruik. Schilderen doe ik op gevoel, inspiratie vind ik overal in de omgeving, in de  natuur en mensen om me heen” vertelt de Sneker kunstenares..

31 maart 2003, n.a.v. expositie galerie Peter Bax:

“De uit Sneek afkomstige Annemarie IJssels (geboren 1956) woont nadat ze in Uitwellingerga en enkele jaren in Amsterdam heeft gewoond, inmiddels al weer jaren in Sneek. Annemarie is zo’n tien jaar geleden begonnen te schilderen. Als autodidact is zij verbonden geraakt aan de werkplaats schilderen in het Toanhûs in Joure, onder toeziende leiding van Hans Noordermeer. Hier heeft zij in korte tijd een eigen stijl ontwikkeld waarmee zij op veelzijdige wijze omgaat.

Annemarie schildert in hoofdzaak figuratief, menselijke figuren maar ook landschappen. Zij werkt vanuit een krachtig handschrift van suggestief, abstract, naar meer uitgewerkt. Voor haar is een schilderij spannend wanneer dit voor de beschouwer ook ruimte biedt voor eigen fantasie. Zij werkt met acrylverf op paneel, met onderschildering in een warm kleurgebruik, waarbij zij het “grote vlak’ niet schuwt. Ook schildert zij soms zonder onderschildering, waarbij de werken dikwijls meer vervagend zijn uitgewerkt.

“Ik schilder op gevoel, mijn inspiratie is een drang van binnenuit. Dan zie je overal mogelijkheden in”.

Haar werk is niet onopgemerkt gebleven. In 2001 presenteerde zij haar werk voor het eerst tijdens de kunstroute en in 2002 nam zij deel aan de jubileumexpositie in Galerie Peter Bax, waar zij in 2003 ook haar eerste solo exposite houdt. Ook circuleren er al geruime tijd een aantal werken van haar in de kunstuitleen van deze galerie. Onlangs nam zij deel aan de vrouwendag-expositie en in mei is zij een van de deelnemers aan de expositie in het landbouwmuseum, rond het thema de boerderij in het Friese landschap”.

Exposities:

Annemarie IJssels heeft diverse keren schilderijen geëxposeerd, hieronder treft u een aantal exposities aan.

- Kunstzinnige vrouwen

- 7 X M/V schilders van ‘it Toanhus’  9 november t/m 9 januari 2005

- Galerie Peter Bax / Annemarie IJssels (schilderijen) Johan de Vries (glasobjekten) 30 maart t/m 8 mei 2003

- Sytsma Antiek & Kunst

expositie (2)expositie (3)expositie (4)exposite